Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Πώς κατεβάζω βίντεο από YouTube

Είσαι στο YouTube και βλέπεις ένα βίντεο που σου αρέσει πολύ και θέλεις να το κατεβάσεις. Πώς λοιπόν θα κάνεις download από YouTube;
Πάμε βήμα βήμα.
(Παίρνουμε για παράδειγμα το βίντεο Happy Tree Friends - Hide and Seek)
  1. Αντιγράφεις το URL ( π.χ. http://www.youtube.com/watch?v=CLt2E0mOtiE ) από τη γραμμή διευθύνσεων και
  2. πας στο site http://keepvid.com ή στο http://clipnabber.com
  3. Εκεί κάνεις επικόλληση το URL στο πλαίσιο που σου δίνεται πάνω πάνω και κάνεις download.
  4. Στη σελίδα που θα σου εμφανιστεί με τα download links επιλέγεις την ποιότητα βίντεο που θέλεις να αποθηκεύσεις. Κάνεις δεξί κλικ στο αντίστοιχο ›› Download ‹‹ και επιλέγεις "αποθήκευση προορισμού ως" ("save link as"). Ως όνομα αρχείου γράφεις ό,τι θέλεις, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα βάλεις κατάληξη .flv (π.χ. happy.flv) ή .mp4 ανάλογα με το τι έχεις επιλέξει πριν.
  5. Αν χρησιμοποιείς τον Mozilla Firefox σαν φυλλομετρητή (browser), ίσως θα πρέπει εκτός από τα παραπάνω, αφού γράψεις το όνομα αρχείου, ακριβώς από κάτω να επιλέξεις "αποθήκευση ως" All files και όχι Firefox Document.
  6. Τέλος επιλέγεις "αποθήκευση" και περιμένεις να τελειώσει το download.
  7. Το αρχείο που μόλις κατέβασες είναι αρχείο flv. Που σημαίνει ότι δεν μπορείς να το ανοίξεις με κάποιον παραδοσιακό player όπως τον windows media player ή το real player κλπ. Χρειάζεσαι έναν flv player. Αν απλά θέλεις να βλέπεις τα βίντεο που κατέβασες υπάρχουν πολλά freeware flv players (κάνε αναζήτηση στη μηχανή αναζήτησης του blog). Αν όμως θέλεις να μετατρέψεις τα flv σε βίντεο που να παίζουν από παραδοσιακά player και ίσως να τα κάψεις σε dvd ή video cd, θα πρέπει να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις κάποιο video converter. Προτείνω το VLC που είναι και player kai converter (κάνε αναζήτηση στη μηχανή αναζήτησης του blog).
POST UPDATE
Αν χρησιμοποιείς τον Mozilla Firefox μπορείς να εγκαταστήσεις το addon DownloadHelper.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου